Produkcja żywności
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(2)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(3)
nieokreślona
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(2)
Filia nr 1
(1)
Multiteka
(1)
Autor
Bergiel Anna
(1)
Harari Yuval Noah (1976- )
(1)
Hyman Mark (1959- )
(1)
Mętrak-Ruda Natalia
(1)
Shapiro Paul
(1)
Sosin-Krosnowska Natalia (1982- )
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(3)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(1)
Temat
Powieść amerykańska
(2155)
Kobieta
(1643)
Powieść angielska
(1281)
Powieść polska
(1278)
Polska
(1172)
Produkcja żywności
(-)
Rodzina
(1137)
powieść amerykańska
(1040)
Przyjaźń
(1004)
Literatura polska
(988)
Książki dla najmłodszych
(962)
Tajemnica
(713)
Miłość
(710)
Poezja polska
(701)
powieść angielska
(678)
powieść polska
(596)
Zwierzęta
(587)
Relacje międzyludzkie
(581)
Śledztwo i dochodzenie
(514)
Literatura dziecięca polska
(506)
Komiksy
(505)
Zabójstwo
(479)
Dziecko
(436)
Dziewczęta
(428)
Powieści obyczajowe
(425)
Dzieci
(416)
Nastolatki
(414)
Język polski
(408)
Rodzeństwo
(398)
literatura polska
(393)
Magia
(390)
Policjanci
(373)
Pamiętniki polskie
(371)
Literatura młodzieżowa polska
(364)
II wojna światowa (1939-1945)
(359)
Wojna 1939-1945 r.
(354)
Uczucia
(349)
Małżeństwo
(334)
Żydzi
(334)
Literatura
(332)
Sekrety rodzinne
(328)
Historia
(325)
Uczniowie
(324)
Opowiadanie polskie
(322)
Wychowanie w rodzinie
(305)
Życie codzienne
(297)
Opowiadanie dziecięce polskie
(294)
Przedsiębiorstwo
(284)
Ludzie a zwierzęta
(268)
Mazury
(266)
Osoby zaginione
(257)
Powieść młodzieżowa polska
(255)
Powieść francuska
(254)
Psy
(252)
Gry planszowe
(246)
Lektury
(246)
poezja polska
(242)
Dziennikarze
(239)
Boże Narodzenie
(234)
Sztuka
(234)
Powieść młodzieżowa amerykańska
(231)
Matki i córki
(230)
Zarządzanie
(220)
Trudne sytuacje życiowe
(218)
Powieść młodzieżowa angielska
(216)
Filozofia
(215)
Warmia
(215)
Samorealizacja
(213)
Chłopcy
(212)
Kultura
(210)
Przestępczość zorganizowana
(209)
Podróże
(207)
Młodzież
(206)
Poszukiwania zaginionych
(203)
Koty
(192)
Powieść rosyjska
(191)
Polacy za granicą
(190)
Powieści przygodowe
(190)
Wojsko
(190)
Odżywianie
(189)
Polityka
(187)
Matematyka
(184)
Gry i zabawy umysłowe
(183)
Pisarze polscy
(182)
Malarstwo polskie
(181)
Publicystyka polska
(181)
Wakacje
(181)
Opowiadania łatwe
(180)
Powieść niemiecka
(180)
Mężczyzna
(178)
Stosunki interpersonalne
(177)
Wybory życiowe
(177)
Język angielski
(175)
Turystyka
(174)
Śmierć
(174)
Uprowadzenie
(173)
Kucharstwo
(171)
Władcy
(171)
Dziadkowie i wnuki
(170)
Relacja romantyczna
(168)
Literatura młodzieżowa angielska
(167)
Temat: czas
2001-
(1)
Temat: miejsce
Polska
(1)
Gatunek
Reportaż
(2)
Opracowanie
(1)
Poradnik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Rolnictwo i leśnictwo
(2)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Kulinaria
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
Nauka i badania
(1)
Socjologia i społeczeństwo
(1)
Styl życia, moda i uroda
(1)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Multiteka
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 664 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Historia dzieje się na naszych oczach: odkryto sposób na wytwarzanie wystarczającej ilości jedzenia dla wciąż rosnącej ludzkiej populacji. Ziemia ledwo dyszy. Wzrost zaludnienia i popytu na mięso, jaja, nabiał i skórę sprawia, że przemysłowa hodowla miliardów zwierząt stała się ze wszech miar szkodliwa. Nie ma nic naturalnego w kurze, której podaje się stymulatory wzrostu i hoduje w szopie z kilkudziesięcioma tysiącami innych, ani w krowie czy świni, które wraz z paszą wchłaniają obłędne ilości antybiotyków. Dlatego trwają zaawansowane prace nad produkcją i komercjalizacją czystego mięsa - prawdziwego mięsa - tworzonego bez udziału zwierząt. Naukowcy zapewniają, że rozwój mięsa z tkanki zwierzęcej nie da fałszywego mięsa, tak jak sklonowanie owcy nie doprowadziło do powstania fałszywej owcy. Wręcz przeciwnie: techniki laboratoryjne pozwalają uzyskać mięso nieskażone hormonami, pestycydami, bakteriami E. coli czy konserwantami. W tej przełomowej książce doktor Paul Shapiro opowiada szaloną historię wizjonerskich wynalazców, laboratoria naukowe i inwestorów, których celem jest postawienie na naszych stołach pierwszych na świecie produktów zwierzęcych wyhodowanych bez zwierząt. Paul Shapiro napisał aktualną i pouczającą książkę o ekscytującej transformacji, która czeka sposób produkcji jedzenia. [marginesy.com.pl]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 316 (1 egz.)
Filia nr 1
Brak informacji o dostępności: sygn. 316 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej