Shapiro Paul
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(1)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2469)
Kozioł Paweł
(2013)
Kotwica Wojciech
(782)
Kowalska Dorota
(664)
Kochanowski Jan
(469)
Shapiro Paul
(-)
Krzyżanowski Julian
(309)
Otwinowska Barbara
(309)
Trzeciak Weronika
(262)
Konopnicka Maria
(260)
Boy-Żeleński Tadeusz
(238)
Fabianowska, Małgorzata
(238)
Leśmian Bolesław
(233)
Krasicki Ignacy
(229)
Disney, Walt
(225)
Goliński Zbigniew
(201)
Dug Katarzyna
(198)
Baczyński Krzysztof Kamil
(194)
Sienkiewicz, Henryk
(189)
Jachowicz Stanisław
(159)
Zarawska, Patrycja
(146)
Lech Justyna
(138)
Rolando Bianka
(131)
Mickiewicz Adam
(129)
Polkowski, Andrzej
(120)
Czechowicz Józef
(119)
Kraszewski, Józef Ignacy
(114)
Mickiewicz, Adam
(113)
Sandemo, Margit
(113)
Steel, Danielle
(110)
Domańska Joanna (1970- )
(107)
Liebert Jerzy
(105)
Montgomery, Lucy Maud
(104)
Tkaczyszyn-Dycki Eugeniusz
(102)
Napierski Stefan
(101)
Słowacki Juliusz
(101)
Cieślik Donata
(100)
Drewnowski, Jacek (1974- )
(98)
Pawlikowska-Jasnorzewska Maria
(96)
Drewnowski, Jacek
(95)
Szulc, Andrzej
(93)
Żeromski, Stefan
(92)
Naczyńska, Zuzanna
(91)
Orzeszkowa Eliza
(91)
Mazan, Maciejka
(90)
Wilczek Piotr
(90)
King, Stephen (1947- )
(87)
Kraszewski Józef Ignacy
(87)
Miciński Tadeusz
(87)
Prus, Bolesław
(87)
Przerwa-Tetmajer Kazimierz
(87)
Asnyk Adam
(86)
Drewnowski Jacek (1974- )
(85)
Bogdziewicz Monika
(84)
Mróz Remigiusz (1987- )
(84)
Konopnicka, Maria
(80)
Zarawska Patrycja (1970- )
(80)
Sekuła Elżbieta
(79)
Hesko-Kołodzińska, Małgorzata
(78)
Iwaszkiewicz, Jarosław
(78)
Baudelaire Charles
(77)
Możdżyńska, Aldona
(76)
Zimnicka, Iwona
(76)
Kasprowicz Jan
(75)
Kosińska Aleksandra
(75)
Szekspir, William
(75)
Chmielewska, Joanna
(74)
Maliszewski Karol
(74)
Webb, Holly
(74)
Chotomska, Wanda
(73)
King, Stephen
(73)
Precigs, Katarzyna
(73)
Kornhauser Julian
(72)
Słowacki, Juliusz
(72)
Jaczewska, Edyta
(71)
Brzechwa, Jan
(70)
Musierowicz, Małgorzata
(70)
Supeł Barbara
(70)
Syrokomla Władysław
(70)
Kwiatkowska Katarzyna
(69)
Cabot, Meg
(66)
Krzyżanowski, Julian
(65)
Lange Antoni
(65)
Popławska, Anna
(65)
Spirydowicz, Ewa
(65)
Schimscheiner Lena (1991- )
(64)
Słomczyński, Maciej
(64)
Christie, Agatha (1890-1976)
(63)
Tuwim, Julian
(63)
Busquets, Carlos
(62)
Christie, Agatha
(61)
Sienkiewicz Henryk
(60)
Dąbrowska, Maria
(59)
Pasewicz Edward
(59)
Keff Bożena
(58)
Kolberg, Oskar
(58)
Chojnowska Ilona (1982- )
(57)
Disney
(57)
Stefańska Paulina
(57)
Babińska Magdalena
(56)
Podsiadło Jacek
(55)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Biotechnologia
(1)
Mięso
(1)
Produkcja żywności
(1)
Żywność pochodzenia zwierzęcego
(1)
Temat: czas
2001-
(1)
Gatunek
Reportaż
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
Nauka i badania
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Historia dzieje się na naszych oczach: odkryto sposób na wytwarzanie wystarczającej ilości jedzenia dla wciąż rosnącej ludzkiej populacji. Ziemia ledwo dyszy. Wzrost zaludnienia i popytu na mięso, jaja, nabiał i skórę sprawia, że przemysłowa hodowla miliardów zwierząt stała się ze wszech miar szkodliwa. Nie ma nic naturalnego w kurze, której podaje się stymulatory wzrostu i hoduje w szopie z kilkudziesięcioma tysiącami innych, ani w krowie czy świni, które wraz z paszą wchłaniają obłędne ilości antybiotyków. Dlatego trwają zaawansowane prace nad produkcją i komercjalizacją czystego mięsa - prawdziwego mięsa - tworzonego bez udziału zwierząt. Naukowcy zapewniają, że rozwój mięsa z tkanki zwierzęcej nie da fałszywego mięsa, tak jak sklonowanie owcy nie doprowadziło do powstania fałszywej owcy. Wręcz przeciwnie: techniki laboratoryjne pozwalają uzyskać mięso nieskażone hormonami, pestycydami, bakteriami E. coli czy konserwantami. W tej przełomowej książce doktor Paul Shapiro opowiada szaloną historię wizjonerskich wynalazców, laboratoria naukowe i inwestorów, których celem jest postawienie na naszych stołach pierwszych na świecie produktów zwierzęcych wyhodowanych bez zwierząt. Paul Shapiro napisał aktualną i pouczającą książkę o ekscytującej transformacji, która czeka sposób produkcji jedzenia. [marginesy.com.pl]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej