Dietetycy i żywieniowcy
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(4)
Forma i typ
Książki
(4)
Publikacje dydaktyczne
(3)
Publikacje fachowe
(3)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
wypożyczone
(3)
dostępne
(2)
Placówka
Wypożyczalnia
(3)
Multiteka
(2)
Autor
Boniecka Joanna
(1)
Contento Isobel R
(1)
Grzymisławski Marian (1947- )
(1)
Guzowska Małgorzata
(1)
Lisik Wojciech
(1)
Ogińska-Bulik Nina
(1)
Ostrowska Lucyna
(1)
Siara Olga
(1)
Szczepański Wojciech (pediatra)
(1)
Wierus Zuzanna
(1)
Woynarowska Barbara (1940- )
(1)
Woynarowska-Sołdan Magdalena
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
2010 - 2019
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(4)
Kraj wydania
Polska
(4)
Język
polski
(4)
Odbiorca
Dzieci
(4680)
6-8 lat
(3026)
9-13 lat
(2047)
0-5 lat
(1935)
Młodzież
(1036)
Dietetycy i żywieniowcy
(4)
14-17 lat
(789)
Szkoły wyższe
(555)
Dorośli
(272)
Rodzice
(216)
Nauczyciele
(120)
Szkoły podstawowe
(114)
Prawnicy
(98)
18+
(59)
Menedżerowie
(56)
Szkoły średnie
(51)
Urzędnicy
(51)
Psycholodzy
(49)
Lekarze
(48)
Logopedzi
(40)
Pedagodzy
(39)
Przedsiębiorcy
(38)
Radcy prawni
(38)
Adwokaci
(36)
Pielęgniarki i pielęgniarze
(33)
Szkoły ponadgimnazjalne
(32)
Studenci
(31)
Terapeuci zajęciowi
(31)
Aplikanci
(29)
Technikum
(29)
Nauczyciele języka polskiego
(27)
Nauczyciele przedszkoli
(27)
Sędziowie
(27)
Pracownicy naukowi
(25)
Pracownicy samorządowi
(25)
Specjaliści ds. kadr
(22)
Przedszkola
(20)
Fizjoterapeuci
(18)
Gimnazja
(18)
Inżynierowie
(18)
Księgowi
(17)
Nauczyciele nauczania początkowego
(17)
Licea
(16)
Policjanci
(16)
Poziom rozszerzony
(16)
Szkoły zawodowe
(16)
Klasa 1.
(15)
Kobieta
(15)
Poziom podstawowy
(15)
Klasa 4.
(14)
Klasa 5.
(14)
Klasa 6.
(14)
Pracodawcy
(14)
Doradcy podatkowi
(13)
Dyrektorzy szkół
(13)
Elektrycy
(13)
Klasa 2.
(13)
Klasa 8.
(13)
Terapeuci
(13)
Ekonomiści
(12)
Klasa 3.
(12)
Prokuratorzy
(12)
Nauczanie początkowe
(11)
B1 (poziom biegłości językowej)
(10)
Dziewczęta
(10)
Lekarze rodzinni
(10)
Pracownicy socjalni
(10)
B2 (poziom biegłości językowej)
(9)
Klasa 7.
(9)
Osoby w wieku starszym
(9)
Pediatrzy
(9)
Ratownicy medyczni
(9)
A2 (poziom biegłości językowej)
(8)
Dyrektorzy HR
(8)
Inżynierowie budownictwa
(8)
Psychiatrzy
(7)
Psychoterapeuci
(7)
Farmaceuci
(6)
Neurolodzy
(6)
Szkoły branżowe I stopnia
(6)
Szkoły ponadpodstawowe
(6)
Zarządcy nieruchomości
(6)
5-8 lat
(5)
A1 (poziom biegłości językowej)
(5)
Bibliotekarze
(5)
Biegli rewidenci
(5)
Chorzy z afazją
(5)
Kobiety
(5)
Kosmetolodzy
(5)
Nauczyciele wychowania fizycznego
(5)
Pedagodzy specjalni
(5)
Położne
(5)
Szkoły policealne
(5)
a
(5)
A2 poziom biegłości językowej
(4)
Administracja publiczna
(4)
Dietetycy
(4)
Doradcy personalni
(4)
Maturzyści
(4)
Nastolatki
(4)
Temat
Dietetyka
(3)
Leczenie żywieniowe
(2)
Odżywianie
(2)
Chirurgia bariatryczna i metaboliczna
(1)
Edukacja żywieniowa
(1)
Otyłość
(1)
Promocja zdrowia
(1)
alergie pokarmowe
(1)
choroby nowotworowe
(1)
choroby psychiczne
(1)
dieta dla kobiet w ciąży
(1)
dieta dla sportowców
(1)
dieta wegańska
(1)
dieta wegetariańska
(1)
geriatria
(1)
ludzie starzy
(1)
weganizm
(1)
wegetarianizm
(1)
zaburzenia odżywiania się
(1)
Żywienie chorych
(1)
Gatunek
Podręcznik
(3)
Kompendia i repetytoria
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(4)
4 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 61 (1 egz.)
Multiteka
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 615 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dietetyka. Kompendium to podręcznik zawierający aktualną wiedzę o żywieniu człowieka zarówno zdrowego, jak i chorego, w różnych grupach wiekowych i stanach fizjologicznych, zwracający uwagę na ważne problemy współczesnej dietetyki. W książce przedstawiono poglądy naukowe na temat różnych diet niekonwencjonalnych, w tym weganizmu i wegetarianizmu, omówiono wady i zalety tych diet, a także współczesne możliwości zastosowania ich u pacjenta. Omówiono zalecenia naukowe w dietach sportowców, zasady żywienia kobiety ciężarnej i karmiącej piersią, osób starszych, pacjentów chorych psychicznie. Publikacja zawiera również aktualną wiedzę dotyczącą żywienia dzieci i młodzieży, zaburzeń odżywiania w różnych grupach wiekowych, zasady postępowania z pacjentami leczonymi chirurgicznie jak również problemy żywieniowe pacjentów chorujących onkologicznie. Książkę kierujemy do studentów Uniwersytetów Medycznych, zarówno wydziałów lekarskich, jak i kierunku dietetyka, dietetyków, a także lekarzy wielu specjalności.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 61 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej